Cum scăpăm de mahmureală după Craciun?

27.12.2011 09:13

Sandvişul cu brânză şi bananele se numără printre soluţiile eficiente contra mahmurelii ce poate să apară după petrecerea de Crăciun. În timpul sezonului sărbătorilor de iarnă, există destul de multe şanse să vă treziţi după o petrecere simţindu-vă mai puţin "strălucitor" ca în alte dimineţi


 

 

    Oricât v-aţi mira că medicina modernă nu s-a învrednicit să inventeze un medicament împotriva mahmurelii, e adevărat: nu există pilula pentru a doua zi după petrecere de pomină! Dailymail.co.uk vine cu câteva metode gata testate care reuşesc să diminueze simptomele acelei stări deloc plăcute de după o petrecere stropită din plin ba cu bere, ba cu vin, ba cu ce s-o mai nimeri.

    Un medic citat de publicaţia britanică ne recomandă să evităm prăjelile în dimineaşa de după petrecere. Şi asta pentru că riscăm să introducem în organism o cantitate deloc necesară de grăsimi saturate. El ne sfătuieşte să mâncăm întotdeauna o banană, care e cumsecade cu stomacul şi ajută la menţinerea glicemiei. În plus, bananele conţin mult potasiu, un mineral care se pierde când consumăm alcool. În lipsa potasiului, se instalează deshidratarea, una dintre caracteristicile mahmurelii.

    Un alt medic recomandă un cocktail Virgin Mary. Sucul de roşii şi de ţelină sunt rehidratante eficiente, care ajută organismul să îşi refacă doza necesară de vitamine şi reechilibrează mineralele din sânge.         Sucul de lămâie conţine vitamina C, iar puţin chili alungă durerile de cap. Dar nici să nu vă treacă prin gând să adăugaţi vodcă, n-aţi face decât să puneţi presiune şi mai mare asupra ficatului şi-aşa încercat!

    În fine, un specialist în migrene spune că, după petrecere, înainte de a merge la culcare, el bea un pahar cu lapte. Laptele împiedică rinichii să mai producă urină şi în acest fel puteţi să vă hidrataţi corpul, fără să mai fiţi nevoiţi să vă treziţi pentru a merge toată noaptea la toaletă.